COI Clinica Dental

En què consisteix un emblanquiment dental?

Quan arriba una data assenyalada o volem veure’ns una mica millor sempre pensem en detalls com tenir una dentadura estèticament més bonica i una de les millores sol ser l’emblanquiment.

Quan fer-te un emblanquiment?

Primer de tot dir que per a poder realitzar-ho hem de tenir la boca sana. No podem tenir cap malaltia de genives ni danys en les peces dentals.

En cas de tenir algun tipus de malaltia bucodental pot agreujar la situació, accelerant el procés o causar altres danys irreversibles. A més de no obtenir els resultats desitjats amb el tractament.

Després d’una comprovació per a verificar que el pacient és apte per a un emblanquiment es procedeix al següent:

El primer pas és tenir en compte el color de les dents.
El color és genètic, però pot veure’s afectat per coloracions extrínseques, com les del cafè, te, vi, tabac… i per les intrínseques, causades per problemes durant la formació i erupció de la dent (com la fluorosi) o a causa de problemes una vegada erupcionat la dent.

Després triar un to adequat al qual arribar amb el tractament.
L’emblanquiment és un tractament eficaç i segur, però que cal utilitzar en la seva justa mesura.

Les solucions blanquejadores solen tenir el peròxid d’hidrogen, o peròxid de carbamida com a principi actiu. I en excés això pot ser nociu provocant un color blanc transparent, gens desitjable.

L’emblanquiment es pot realitzar de dues maneres:

— Emblanquiment en clínica.
— Emblanquiment en domicili sota supervisió professional.

Després d’aquest tractament s’han de tenir en compte algunes indicacions. S’ha d’evitar:

  • Consum de tabac
  • Begudes àcides o amb colorants
  • Vi negre
  • Remolatxa
  • Maduixes
  • Salsa de tomàquet
  • Cafè
  • Te negre

Irreversible
Aquesta patologia és la forma aguda. És el resultat de no tractar la reversible . Pot provocar-ho també un mal tractament de teixit dentinal o una càries molt extens que arriba a la polpa dental.

El resultat varia segons la persona i la seva durada depèn dels hàbits alimentosos i la higiene. Per aquest motiu en COI recomanem una bon manteniment de la dentadura acudint periòdicament a la teva odontologo.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *